img 7489

Wanneer?

Op 05 maart starten  we voor een kwartaal lang met de Babyclub in Almere Poort. Op 28 mei 2022 is dan de laatste bijeenkomst.

Wat?

dcb58079 f54b 467a a7de e5ebcd09e3b0

Een kwartaal lang iedere week een uurtje spelen en ontdekken samen met je baby. Daarnaast is het een plek om andere ouders en hun baby te ontmoeten en met elkaar in gesprek te komen. Boveniden zul je merken hoe leuk het is om meer te weten te komen over de ontwikkeling van je baby en dat wat jij kan doen om die ontwikkeling te ondersteunen en te stimuleren.

Voor wie en hoe laat?

Baby’s van 0-6 maanden oud: 11.00-12.00 uur

Baby’s van 6-10 maanden oud: 09.45-10.45 uur

Hoe werkt het?

Er staat altijd een kopje koffie of thee voor je klaar dus voel je vrij om gerust een half uur van tevoren te komen. Dat is fijn voor jezelf en je baby, om lekker even bij te komen van de reis en even te wennen aan de nieuwe omgeving. We hebben altijd een half uur voor aanvang van de les fijn speelmateriaal voor de baby’s en koffie/thee voor de ouders klaar staan.

Wat zijn de kosten van het kwartaal Babyclublessen?

Dit kwartaal Babyclub is een speciale editie omdat het ‘maar’ een kwartaal is, losstaat van Dreumesfun en Peutersteps, en omdat we het in het kader van een masterstage inclusief onderzoek doen.

Speciale editie vraagt dan ook om een speciale prijs. Jullie kunnen dit kwartaal meedoen met de Babyclub voor €100,00, dat is een korting van ruim 25% op het reguliere bedrag van €135,00 (prijspeil 2020)

We vragen wel wat aan je ‘in ruil’ voor deze korting:

Het is de bedoeling dat je iedere week komt, die regelmaat is voor je baby fijn en ook voor de groep is het fijn dat het clubje iedere week zo compleet mogelijk is. We hebben talloze voorbeelden van ouders die 6 jaar na de Babyclub nog steeds contact hebben met andere ouders. Dat contact kan alleen maar ontstaan als je elkaar regelmatig ziet, vandaar onze vraag om echt altijd te komen.  Natuurlijk kan het voorkomen dat je er een keer niet bij kunt zijn omdat je ziek bent of iets anders wat je echt niet af kunt zeggen, het is wat het is :).

Daarnaast gaan we een kwalitatief onderzoek doen naar jullie beleving van de Babyclub en zullen we jullie hiertoe enkele vragen gedurende en na afloop van het kwartaal gaan stellen.

Uiteraard worden alle gegeven geanonimiseerd gebruikt in de verslaglegging van het onderzoek. Als je geïnteresseerd bent in de uitkomsten dan delen we die graag met je.

Ook willen we graag foto en filmmateriaal maken (zoals je die ook kunt zien op onze website) wat we mogen gebruiken ter illustratie van onderzoeken en rapporten maar  ook voor promotionele doeleinden. Veel ouders hebben geen beeld bij de Babyclub, het valt ook nergens mee te vergelijken. Het is fijn als wij voldoende beeldmateriaal hebben om nog beter zichtbaar te kunnen worden. Fijn als je hieraan mee wilt werken. PS we zullen nooit beeldmateriaal gebruiken waarbij jij je niet oké voelt. In de loop der jaren hebben we dat altijd zorgvuldig gedaan en hebben we daar nooit klachten gekregen.

Wie verzorgen de bijeenkomsten?bc almere poort trainers 2

De begeleiding van de Babyclubgroepen  is in handen van onze collega’s Nina en Marlie, twee studenten van de Universiteit van Amsterdam. Zij volgen daar de masteropleiding Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding. In het kader van hun stageperiode gaan zij bij ons uitvoering geven aan de Babyclublessen in Almere Poort. Daarnaast zullen zij zich  bezig houden met andere activiteiten rondom de Babyclub zoals een workshop geven op een congres voor professionals in Almere op 8 april 2022 en een presentatie verzorgen voor studenten van Hogeschool Windesheim. Ook gaan zij aan de slag met het kwalitatieve onderzoek onder hun deelnemers en onderzoeken zij de mogelijkheden van aanbevelingen vanuit eerdere onderzoeken.

Nina en Marlie worden begeleid door Marije, directeur van het Jonge Kind Centrum.

GOED om te weten! 

  • De Babyclub is een stressvrije zone, alles mag, niets moet. Het is echt een uurtje genieten voor jou en je baby. Dus doe vooral waar JIJ en je baby zich goed bij voelen.
  • Tussendoor verschonen, voeden, even naar een andere ruimte lopen omdat je baby huilt, het kan allemaal, gewoon doen 🙂
  • We hebben een “schoenenuit” protocol om kruipende baby’s met zo min mogelijk vuil in aanraking te laten komen. Dat betekent overigens niet dat het 100% schoon is op de locatie, het is een kinderdagverblijf en daar kom je nu eenmaal wel eens wat zand tegen ;). Doe dus vooral geen witte sokken aan 😉 en neem gewoon je sloffen mee als je daar zin in hebt.
  • De Babyclub is een plek speciaal en alleen voor baby’s. Het is echt een uurtje een op een samen met je baby. Ons materiaal tijdens de lessen en in onze centrale ruimte is niet geschikt voor oudere kinderen. Je kunt die dan ook niet meenemen naar onze locatie.

Hoe kun je je aanmelden?

Door het invullen van het inschrijfformulier hieronder meld je je aan het kwartaal Babyclublessen. In het formulier worden ook vragen gesteld ten aanzien van de verwachtingen die je hebt over het meedoen bij de Babyclub.

In verband met een kwalitatief onderzoek naar de ervaringen van deelnemers zouden we het enorm op prijs stellen als je mee wilt werken aan deze zogenaamde nulmeting, alleen op die manier kunnen we achteraf goed in kaart brengen wat jullie ervaringen zijn bij de Babyclub.