De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind (0 tot 7 jaar)Banner Week van het Jonge Kind Almere

De Week van het Jonge Kind Almere bestaat in 2019 uit :

het “Jonge Kind Festival” op 06 april 2019, en een (gratis) congres voor professionals op donderdagavond 11 en vrijdagsochtend 12 april 2019: de Dag van het Jonge Kind.

In de Week van het Jonge Kind nodigden we alle organisaties die betrokken zijn bij de opvoeding en ontwikkeling, verzorging of begeleiding van het jonge kind uit om aan deze week mee te doen, d.m.v. bijvoorbeeld workshops aan te bieden, open huizen te organiseren, lezingen te houden en in gesprek te gaan met de opvoeders.

Het thema van 2019 is;  ‘Zelluf doen!’. We zijn als ‘initiatief’ volgend jaar al weer 5 jaar oud. Reden voor het vieren van onze zelfstandigheid en autonomie :). Voor kinderen is het belangrijk om hun autonomie te ontwikkelen. De peuterpubertijd is er een mooi voorbeeld van. Maar ook baby’s, dreumesen en kleuters hebben hun eigen ontwikkeling hier in. Hoe gaan wij volwassenen er eigenlijk mee om…. met dat recht op ontwikkelen van autonomie. Hoeveel ruimte geven wij aan kinderen om zelf te mogen ontdekken, zelf te mogen doen, zelf keuzes te mogen maken? Wat zijn de uitdagingen die je hierin tegenkomt? Denk aan opvoedingsstijlen van ouders, veiligheid, visie van de organisatie en niet te vergeten: je eigen rugzak aan normen, waarden en overtuigingen!

Met aandacht hiervoor zullen de bijeenkomsten van de Dag van het Jonge Kind gaan vullen en hopen dat organisaties in Almere hun aanbod die week ook af zullen stemmen op dit onderwerp.

P1000112Waarom de ‘Week van het Jonge Kind’?
Het concept van ‘Week of the Young Child’ is overgewaaid uit Amerika. In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang in Amsterdam.

Wij vinden dat we in een “jonge” gemeente als Almere ook die aandacht moeten vragen voor de ontwikkeling van het Jonge Kind en zijn daarom in 2015 met een succesvol en inhoudelijk concept naar Almere gestart.P1000106

Met de “Week van het Jonge Kind Almere” willen we aandacht vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind. Daarnaast willen we laten zien wat er in Almere gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met iedereen die betrokken is  bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat zij belangrijk vinden en graag zouden willen.

opening congres WvhJk 2015 AlmereWe willen voor professionals een platform bieden om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp, maar vooral ook met behulp van sprekers en workshops verdiepen en verbinden.

Daarnaast willen we organisaties in Almere die zich richten op het jonge kind een platform bieden om zich te presenteren aan de doelgroep en zo vraag en aanbod bij elkaar brengen.

In 2019 is de Week van het Jonge Kind van 06–12 april. Zet ‘m vast in je agenda!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.