De Week van het Jonge Kind is voor iedereen die betrokken is bij het jonge kind (0 tot 7 jaar)Banner Week van het Jonge Kind Almere

De Week van het Jonge Kind Almere bestaat in 2016 uit 3 onderdelen:
een (gratis) congres voor professionals op vrijdag 8 april: de Dag van het Jonge Kind.
een consumentenevenement op zaterdag 9 april
en ‘de week’ van 9 t/m 16 april 2016.

In deze week nodigden we alle organisaties die betrokken zijn bij de opvoeding en ontwikkeling, verzorging of begeleiding van het jonge kind uit om aan deze week mee te doen, d.m.v. bijvoorbeeld workshops aan te bieden, open huizen te organiseren, lezingen te houden en in gesprek te gaan met de opvoeders. En natuurlijk aanwezig te zijn tijdens de twee evenementen!

Het centrale thema van 2016 is ‘Samen verschillend naar de toekomst’, met als subthema in Almere: “Opvoeding”

P1000112Waarom?
Het concept van ‘Week of the Young Child’ is overgewaaid uit Amerika. In 2013 is de Week van het Jonge Kind voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Ileen Purperhart, directeur van Hestia Kinderopvang in Amsterdam.
Wij vinden dat we in een “jonge” gemeente als Almere ook die aandacht moeten vragen voor de ontwikkeling van het Jonge Kind en hebben daarom in 2015 het succesvolle en inhoudelijke concept naar Almere gehaald.P1000106

Met de “Week van het Jonge Kind Almere” willen we aandacht vragen voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind. Daarnaast willen we laten zien wat er in Almere gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Ouders kunnen in deze week in gesprek gaan met iedereen die betrokken is  bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat zij belangrijk vinden en graag zouden willen.

opening congres WvhJk 2015 AlmereWe willen voor professionals een platform bieden om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp, maar vooral ook met behulp van sprekers en workshops verdiepen en verbinden.

Daarnaast willen we organisaties in Almere die zich richten op het jonge kind een platform bieden om zich te presenteren aan de doelgroep en zo vraag en aanbod bij elkaar brengen.

In 2017 is de Week van het Jonge Kind van 23–29 april. Zet ‘m vast in je agenda!