whatsapp image 2022 09 27 at 11.27.36 1 1

Mijn naam is Anneke Wijngaarden.

Voor het JKC voor professionals verzorg ik, onder andere, de training  “Babyclub Excellente Beroepskracht”, “Knap Lastig!? voor BSO medewerkers en de workshops: ‘Loose Parts’ en ‘Risicovol Spel’.

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, maar ontdekte al snel dat mijn hart ligt bij het jonge kind. Naast het kleuteronderwijs heb ik ook ervaring als VVE-adviseur op peuterspeelzalen. Ik vertaal graag visie en theorie naar praktische tips die gemakkelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Werken met jonge kinderen is ontzettend verantwoordelijk werk, maar tegelijk zo ontzettend mooi! Ik hoop mijn passie over te kunnen brengen.

Ik vind een training of workshop geslaagd als men geïnspireerd is en de volgende dag gelijk met de opgedane kennis aan de slag kan. Spelend de ontwikkeling stimuleren is mijn specialisatie.

Ik vind het erg belangrijk om mij te blijven verdiepen in de wereld van het jonge kind en volg daarom regelmatig trainingen en opleidingen.

Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten tijdens een workshop of training.


monique wolffMijn naam is  Monique Wolff,

Ik mag mij sinds begin dit jaar, aansluiten bij het Jonge Kind Centrum. Waar ik ga beginnen met het bouwen aan mijn trainingservaringen. Trainingen geven aan pedagogisch medewerkers in de kinderopvang is voor mij nieuw. En daarom zal ik in eerste instantie meelopen met mijn collega’s.

Maar mijn hele werkzame leven werk ik al met het jonge kind. De ontwikkeling van het jonge kind heeft mij altijd geboeid, gefascineerd en zelfs geïnspireerd.

Als spelagoog heb ik inzichten verworven in spelontwikkeling, spelstimulering en spelbegeleiding. Mede door deze scholing ben ik mij meer gaan verdiepen in spel en spelontwikkeling van kinderen die niet spontaan tot spel komen. De juiste aansluiting vinden bij deze kinderen bied hen ook mogelijkheden, kansen en groei.

En door steeds beter de onderliggende oorzaken te begrijpen, kan ik steeds beter mijn vaardigheden aansluiten op de behoefte van de kinderen.

Als pedagogisch coach deel ik graag mijn kennis en ervaringen. Ga ik graag de verbinding  aan voor inspiratie, om samen een mooie speelwereld voor alle kinderen te maken


suzanne trainer jkcMijn naam is Suzanne van der Werf-Nijman

Ik ben gezinspedagoge, moeder van 3 kinderen en woonachtig in Vleuten. Ik zet mijn passie en bevlogenheid in voor kind en gezin. Het jonge kind heeft altijd mijn interesse gewekt. Ruim 13 jaar heb ik gewerkt in de medische zorgsector, waar ik kind en ouder begeleidde tijdens het ziekenhuistraject. De afgelopen 5 jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang als pedagogisch/VE coach en beleidsmedewerker. Daarnaast werk ik sinds 2017 als zelfstandig pedagoog en geef ik o.a. verschillende trainingen aan ouders en professionals.

Professionals en ouders in hun kracht zetten, beredeneren vanuit hetgeen wat wel kan en het trainingsaanbod bieden met een vleugje humor, zijn kernwaarden die mij karakteriseren als trainer.

Ik kijk ernaar uit om trainingen voor het Jonge Kind Centrum te mogen verzorgen.
Wie weet tot ziens!

 


rwf 0117 version 2 3Mijn naam is Marije Magito.

Vanuit het JKC voor professionals verzorg ik trainingen in de kinderopvang.

Mijn expertise ligt bij de invoering van vroeg- en voorschoolse educatie in de kinderopvang. Met mijn jarenlange ervaring als leidinggevende in de kinderopvang weet ik waar de knelpunten bij implementatie van VVE trajecten (kunnen)  liggen en weet ik daar op creatieve wijze samen met pedagogisch medewerkers en management oplossingen voor te bedenken. De cultuur van de kinderopvang verschilt van de cultuur binnen peuterspeelzaal en basisonderwijs. Met mijn ervaring weet ik bruggen te slaan tussen partijen zodat tot samenwerking kan worden gekomen in het kader van doorgaande leerlijn.

Binnen het Jonge Kind Centrum onwikkelen we zelf trainingen. Zo hebben wij bijvoorbeeld workshops en trainingen voor baby- en dreumesgroepen ontwikkeld. Hieronder valt ook de training “Babyclub® Excellente Beroepskracht“, een training (met opvolging) die IKK proof is en dus op de lijst van FCB vermeld staat.

Je kunt mij tegenkomen bij de trainingen ‘Babyclub Excellente Beroepskracht’, Video Interactie Coaching en trainingen speciaal op maat gemaakt voor jouw kinderopvangorganisatie

Wat ik ook doe:

  • begeleiding van intervisiegroepen directeur/bestuurders kinderopvang
  • samen met collega Betsy van de Grift organiseren we meerdaagse leergangen voor managers in de kinderopvang en voor directeuren/bestuurders in de kinderopvang
  • dagvoorzitter, gespreksleider bij kinderopvanggerelateerde bijeenkomsten