HELAAS!!!!!! Op dit moment zijn er GEEN lessen Peutersteps. De combinatie van Coronalockdowns en docententekort hebben ertoe geleid dat er voorlopig geen lessen zullen starten.

Stichting Jonge Kind Centrum ontwikkelde een nieuw en compleet ouder-kindprogramma voor peuters van 2,5 tot 4 jaar Op zaterdag kun je van 11.30-12.30 uur meedoen met je peuter in Almere Poort20190508 203924

Aan de hand van de prentenboeken en verhalen beleven de peuters door middel van diverse activiteiten elke week weer nieuwe avonturen. Naast een hoop plezier draagt Peutersteps bij aan de brede ontwikkeling van de peuters. Aan alle ontwikkelingsgebieden: taal, motorisch (waaronder de zintuiglijke ontwikkeling), sociaal-emotioneel, “rekenen”, creativiteit en muziek komt spelenderwijs aan bod. Spel en plezier is onze basis.

Naast het avontuur in de Peuterstepsles, kunnen onze peuters hun hart ophalen in ons “Speellab” . De plek waar de peuters nieuw spel kunnen ontdekken en waar ze zich helemaal kunnen uitleven.

img 20181117 wa0039Peutersteps is een uur “quality-time” met je peuter. Als ouder speel je een belangrijke rol. Peutersteps is daarom belangrijk voor je kind EN jou.

Je krijgt antwoord op vragen zoals: wat vindt mijn kind leuk, waar liggen zijn/haar interesses, wat kan hij allemaal al zonder dat ik dat wist en hoe kan ik mijn kind nog beter ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling?

Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind. Peutersteps helpt je om jouw kind het belangrijkste in zijn/haar leven te geven:  versteviging van de band tussen ouder en kind: de basis voor ontwikkeling tot een gelukkige volwassene.

Dit doen we door middel van samen uitdagingen aan te gaan, ontdekkingen te doen en bovenal samen plezier maken.

img 20180901 wa0005

Heb je een smalle beurs? Voor kinderen vanaf 3 jaar oud kan een beroep gedaan worden op het Jeugd Cultuur Fonds in Almere voor een vergoeding van de kosten van het volgen van Peutersteps. Je kunt deze vergoeding aanvragen via de opvoedadviseur bij jou in de wijk.

Aanmelden voor een proefles of voor een abonnement (betaald lespakket) doe je via onderstaand formulier.