Video Interactie Coaching

Video Interactie Coaching (VIC) is dé sleutel tot het creëren van een veilige en begripvolle omgeving voor kinderen.

Met VIC versterk je de interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen, waardoor ze zich optimaal ondersteund voelen. Dit unieke traject laat medewerkers groeien in hun sensitiviteit voor de signalen van kinderen, waardoor ze beter kunnen inspelen op hun behoeften. VIC draait om het benadrukken van succesvolle interacties en het bevorderen van zelfreflectie. Het proces omvat het maken van korte video-opnames door de pedagogisch medewerker, samen bekijken met een Video Interactie Coach, en het stellen van concrete doelen.

Onderzoek toont aan dat VIC aanzienlijke verbeteringen oplevert in de kwaliteit van interacties tussen professionals en kinderen en daarmee een versterking van pedagogische vaardigheden. Het is een motiverende en effectieve manier om te leren en te groeien. Het is een waardevol instrument voor pedagogisch coaches in de kinderopvang, waarmee ze hun ‘gereedschapskist’ kunnen uitbreiden en nog beter voldoen aan de eisen van de wet IKK.

Wil je een Video Interactie Coach worden? Let op! Het vergt het doorbreken van oude denkpatronen en het verdiepen van je coaching, dus alleen voor coaches geschikt die op zoek zijn naar die verdieping. Het is een waardevolle aanvulling op je toolkit als pedagogisch coach.

Het Jonge Kind Centrum biedt een speciale training aan om je te bekwamen in deze effectieve coachingstechniek.

Klik HIER voor meer informatie en om je aan te melden voor een van onze open-inschrijvingsgroepen of om je organisatie aan te melden voor een incompany training

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.