Zorgen voor zorgenkinderen; de nieuwe uitdaging voor de kinderopvang

In onze kinderopvang zien we in toenemende mate kinderen met een extra ondersteuningsvraag. Die vraag kan gedragsgerelateerd zijn of voortvloeien uit een handicap of (vroege) stoornis. Onder andere door de transitie jeugdzorg doen gemeenten vaker een beroep op de kinderopvang om voor deze kinderen en hun ouders een goede voorziening te treffen.

Op 15 maart organiseren Marije Magito en Betsy van de Grift een eendaagse debatsessie. We gaan in 4 debatrondes in op de volgende vragen:

  1. Wat is de oorzaak van het groeiend aantal kinderen met een extra ondersteuningsvraag?
  2. Hoe verloopt het proces van toeleiding naar de kinderopvang en in het bijzonder de samenwerking met de gemeenten?
  3. Hoe verloopt de interprofessionele samenwerking met onderwijs en zorgexperts en leidt die tot meer inclusiviteit?
  4. Welke professionaliseringsslag moet de kinderopvang maken om deze ‘passende’ kinderopvang duurzaam en hoogwaardig te realiseren?

Elke debatronde wordt geïntroduceerd met een korte kennissessie door Betsy van de Grift of videoboodschappen van gastexperts. De debatten worden plenair of in deelsessies gevoerd door middel van de techniek van collegiale consultatie.

Doelgroep:    De debatsessie is geschikt voor (regio)directeuren en bestuurders van kinderopvangorganisaties die de zorg voor zorgenkinderen in de kinderopvang als een maatschappelijke en strategische opgave zien.

Thema’s:    Idealen en doelen, integratie van structuren, cultuurverschillen, verticaal en horizontaal leiderschap en autonomie versus afhankelijkheid.

Inhoud:       We maken gebruik van diverse leersporen: korte kennissessie, discussie en intercollegiale uitwisseling.

Locatie:       De training wordt gegeven op de 4 sterrenlocatie Hotel Thermen Bussloo in Voorst (Gelderland).

Data:   vrijdag 15 maart 2024 van 09.00 – 17.00 uur.

Investering:   Volledig dagarrangement, inclusief luxe lunch € 292 pp

whatsapp image 2023 10 13 at 10.35.51

Dit directeurendebat is een samenwerking tussen Betsy van de  Grift (links) en Marije Magito van het Jonge Kind Centrum (rechts).

In 2022, 2023 en 2024 organiseerden zij al 4 leergangen voor het hoger management in de kinderopvang. Deze kregen een beoordeling van 8.6

Er is in deze debatsessie plaats voor 16 deelnemers, meld je snel aan via deze link. Je komt op het deelnemersformulier en in de Ideal betaalomgeving. Na betaling is je deelname definitief.

Vergeet niet meteen op het formulier aan te geven of je gebruik wilt maken van de optionele overnachting. Je krijgt dan van ons een speciaal mailadres waarmee je tegen sterk gereduceerd tarief een overnachting kan bijboeken.

Aanmelden voor deze leergang doe je door onderstaand formulier in te vullen. Na verzenden ervan kom je in de betaalomgeving terecht.

Let op! Als je afrond zonder een betaling te hebben gedaan dan wordt de inschrijving NIET op onze inschrijvingslijst verwerkt.

We hebben beperkt plek en je kunt je aanmelden tot uiterlijk 29 februari 2024. We behouden ons het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen te annuleren, vanzelfsprekend krijg je dan 100% deelnamekosten retour gestort.