Waterbeads

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site! Heb je op het congres de waterbeads ontvangen? Hieronder kun je lezen hoe je whatsapp image 2019 07 01 at 12.59.49deze het beste kunt klaarmaken en wat je ermee kan doen.

Heb je de blog over de koffiecupjes al gelezen of wil je graag een workshop Loose Parts volgen? Lees dan verder op onze website.

 

Let op! Laat de kinderen altijd onder permanent toezicht spelen met de waterbeads. De waterbeads zijn niet voor consumptie bedoeld.

 

Hoe maak je de waterbeads klaar?

De waterbeads zijn in droge toestand heel erg klein. Pas dus op wanneer je ze uit het zakje haalt.

Vul een bak met water en doe de waterbeads er in. Binnen een paar uur zullen ze zich helemaal volgezogen hebben en kun je er  mee spelen. Zijn de balletjes niet helemaal rond? Nog even geduld… ze moeten zich dan nog verder volzuigen.

Wanneer je ze laat ‘uitdrogen’ kun je ze de volgende keer weer gebruiken.

De waterbeads kunnen flink gaan stuiteren. Doe ze daarom in een bak met een laagje water. Ook is het handig om er een handdoek of kleed onder te leggen.

whatsapp image 2019 07 01 at 13.00.30Spelideeën

Wanneer je waterbeads gebruikt als Loose Parts bedenk je niet een activiteit van a tot z. Je biedt de waterbeads  aan zonder een duidelijk doel, maar wel met andere materialen die ervaringen kunnen uitlokken.

Zo kun je de waterbeads in een doorzichtige bak doen met veel water. Geef daar dan lepels bij. De kinderen zullen de waterbeads uit de bak gaan scheppen. Zorg voor eierdopjes, eierhouders en mokken van roestvrijstaal om ze vervolgens in te kunnen doen. Door de glimmende laag van het roestvrijstaal komen de waterbeads mooi uit. Bij de eierhouder zullen de kinderen de neiging hebben om de balletjes te gaan sorteren.

Of combineer de waterbeads eens met doppen. Dit lijken net kleine bakjes.

Sommige kinderen zullen het heerlijk vinden om met hun vingers door de waterbeads te bewegen. Door het water voelen ze namelijk een beetje glibberig.

Zijn de kinderen klaar met spelen? Stop de waterbeads dan in een flesje, plak het flesje goed dicht en zet het flesje in een vensterbank whatsapp image 2019 07 01 at 12.59.28waar er veel zon op valt. Er ontstaat dan een mooi schouwspel op de grond. Ook kun je het flesje gebruiken op de lichttafel.

We wensen jullie veel plezier met de beads.

Wil je ook een workshop Loose Parts op jouw locatie? Klik dan HIER voor meer informatie.

Hierbij nog een LINK naar leuk filmpje wat we tegenkwamen op Facebook 🙂

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.