girl and boy outdoor 2725649

Workshop professionals: Loose Parts op de BSO

LOOSE PARTS op de BSO

“Maar die Loose Parts, dat is toch iets voor jongere kinderen?”

Dat is wat wij in de dagelijkse praktijk veel horen. Maar niets is minder waar: Loose Parts passen juist enorm goed op een BSOof bij de gastouder! Waar kinderen op school steeds meer moeten werken uit boekjes en op i-pads is er na schooltijd veel behoefte om te ontdekken met het hele lijf, te prutsen, te onderzoeken met echte materialen en activiteiten waarmee je het risico een beetje opzoekt. De BSO/gastouder is niet langer een plek waar je verblijft tussen school en thuis. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je leert en nieuwe ervaringen opdoet.

img 3083Het steeds opnieuw bedenken van activiteiten voor de BSO of in de gastouderopvang kan een heel karwei zijn. Want zoveel kinderen, zoveel interesses en zoveel wensen. Loose Parts sluiten naadloos aan op de ontwikkeling en wensen van de kinderen. Ze vragen weinig voorbereidingstijd en geven maximaal speelplezier wanneer je dit goed begeleid. En ook buiten bieden Loose Parts tal van mogelijkheden.

Reden genoeg om onze succesvolle inspiratieworkshop aan te passen voor pedagogisch medewerkers die werken op een BSO en gastouders die kinderen van 4-12 opvangen. Naast een klein stukje theorie over Loose Parts gaan we lekker praktisch aan de slag! Tijdens deze workshop is er ook veel tijd om de theorie te vertalen naar jouw BSO-groep/ jouw kinderen in de gastouderopvang en ga je naar huis met een goed plan om de Loose Parts ook op jouw groep te introduceren of het gebruik ervan verder uit te bouwen. Tijdens de open inschrijving ontmoet je andere pedagogisch medewerkers en/of gastouders en kun je ervaringen uitwisselen. Ben je op zoek naar een manier om de neuzen dezelfde kant op te laten steken? Dan zijn Loose Parts hiervoor een fijn uitgangspunt.

Wil je meer? Loose Parts zijn ook erg geschikt om een coaching-traject mee te starten door onze pedagogisch coach. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Gelijk inschrijven voor de ‘open-inschrijving’ workshop Loose Parts voor BSO?

Praktisch

Wanneer? Maandag 26 oktober 2020

Hoe laat en waar? Van 20.00 tot 21.30 uur in ons trainingslokaal op de Transistorstraat 31 in Almere

Kosten zijn  € 24,95 per persoon

Er is beperkt plaats dus meld je snel aan via onderstaand formulier.

Corona

LET OP! Wij levende regels omtrent Corona van het RIVM na. Dit gaat over de 1.5 meter regel maar ook over mogelijke gezondheidsklachten. Dit betekent dat je voordat je naar de workshop komt zelf moet nagaan of je, op basis van die regels, wel naar een dergelijke bijeenkomst zou kunnen gaan.

 

De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers, bij annulering van onze kant ontvang je 100% restitutie van je deelnemersbijdrage.

 

#risicovolspelen #training #professionalkinderopvang #kinderopvang #basisischool #baby #dreumes # peuter #kleuter

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.