Bezig met een studiedag te organiseren ?Introductieworkshop Sociaal Spel

Plan een workshop ” Sociaal Spel” met je medewerkers.

Sociaal Spel bestaat uit 40 posters met doelgerichte groepsactiviteiten, waarmee je de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen stimuleert.

Met de bijbehorende ouderkaarten betrek je de ouders bij Sociaal Spel.

Door je eigen pedagogische vaardigheden doelgericht in te zetten, werk je aan het vergroten van de sociale competenties van jonge kinderen van 0-4 jaar.

Ervaringen delen, aardig doen, samen doen, een taak uitvoeren, jezelf presenteren, opkomen voor jezelf, omgaan met ruzie zijn allemaal aspecten die een rol spelen bij de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Om deze ontwikkeling te stimuleren zijn activiteiten ontwikkeld, sociaal spel, die gekoppeld zijn aan dagelijks terugkerende momenten in de groep waardoor ze makkelijk in het dagschema zijn in te passen.
Deze activiteiten bij Sociaal Spel zijn ingedeeld in vier leeftijdscategorieen (0-4) met voor iedere leeftijdsgroep een specifieke suggestie en een handvat voor de leidsters.

De informatie is op een overzichtelijke en speelse manier in een poster verwerkt en met de begeleidende ouderkaarten kunnen ouders op de hoogte gebracht worden van de ontwikkelingen en bezigheden van hun kind.

Als kick-off, als verdieping of gewoon ’omdat het leuk is’ op bijvoorbeeld een studiedag bieden we deze aansprekende workshop aan.

In overleg stellen we een programma samen die aansluit bij de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en de kosten. Je zult verrast zijn over de mogelijkheden en de prijsstelling.

We hebben de uitgave “Sociaal Spel” op voorraad en leveren deze gratis mee bij afname van een  workshop.

Voor wie?

Speciaal voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en/of peuterspeelzaal/peuterspeelgroep.

Studiebelasting en kosten

Afhankelijk van de wens van de organisatie voor de invulling van de workshop/training