Workshop Loose Parts voor (VVE) trainers en pedagogisch coaches

Speciaal voor (VVE) trainers en pedagogisch coaches!

Een workshop “Loose Parts” waarin je in 2,5 uur pedagogisch medewerkers en/of leerkrachten nog beter kunnen laten zien en uitleggen WAAROM én HOE je “Loose Parts” in kunt zetten, ook bij VVE-programma’s!

“Loose Parts” ook wel “losse onderdelen”, “open-eind” materiaal of “open spel”materiaal wordt steeds populairder en dat is ook niet zo verwonderlijk. Wanneer je kinderen materialen aanbiedt die ze op talloze manieren kunnen inzetten, ontstaan er ook talloze manier van spel. Een rijk spel dat heel goed aansluit op het individuele kind en spel dat vraagt om vaardigheden die kinderen later zo hard nodig hebben.

Door de mogelijkheden die “Loose Parts” bieden zijn ze zeer goed te integreren in huidige werkwijzen en methoden die gebruikt worden in de kinderopvang, basisonderwijs en op de peuterspeelzalen. Door het procesgerichte werken met “Loose Parts” sluiten de materialen altijd goed aan bij de ontwikkelingsbehoefte van kinderen. Door goed te observeren geeft een spelend kind de medewerker een schat aan informatie. Informatie die daarna gebruikt kan worden om met het aanbod zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind en het kind zo een stukje verder te helpen in zijn ontwikkeling.

De afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar meer informatie over “Loose Parts”. Want wanneer er zoveel mogelijkheden en keuzes zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom verzorgt het Jonge Kind Centrum al enkele jaren inspiratieworkshops voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers en gastouders waarin zij op een praktische wijze kennismaken met “Loose Parts”.

Tijdens deze workshop, speciaal ontwikkeld voor (VVE) trainers en pedagogisch coaches, ga je ontdekken hoe “Loose Parts” en procesgericht werken een plek kunnen krijgen binnen het werken met jonge kinderen en een eventueel VVE programma.

Je ontdekt hoe je medewerkers enthousiast kunt krijgen over het werken met “Loose Parts”, en je komt er achter hoe medewerkers praktisch procesgerichte “Loose Parts” kunnen inzetten. Oók binnen VVE programma’s met betrekking tot de ontwikkeldomeinen en doelen.

Na de workshop heb je handvatten gekregen om “Loose Parts” in te bedden in je eigen (VVE) training of je coachingspraktijk. Je kent de theorie achter “Loose Parts” en je krijgt ideeën aangereikt om “Loose Parts” op een praktische manier aan te bieden. Daarnaast kun je pedagogisch medewerkers adviseren over het gebruik van de materialen binnen hun groepsruimte, werkwijze en visie.

Vul hieronder het formulier in zodat je aanmelding op tijd binnen is. Er zijn beperkt aantal plaatsen.

LET OP! Het betreft hier een zogenaamde OPEN INSCHRIJVING. Wij behouden ons het recht voor om de workshop niet door te laten gaan bij onvoldoende aanmeldingen. Uiteraard krijg je dan jouw reeds betaalde deelnemerskosten volledig teruggestort. Deel dit bericht met mensen waarvan je denkt dat die mogelijk geïnteresseerd zijn. Zo vergroten we de kans dat de workshop door kan gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.