In maart 2014 startte Marije Magito met een programma voor baby’s en hun ouders.

Hiermee was zij de eerste in Almere die een dergelijk educatief, wekelijks programma voor ouders en hun jonge kind organiseerde.

Toen de eerste baby’s het programma begonnen te ‘ontgroeien’ ontstond het idee, op verzoek van ouders, om een dergelijk concept voor dreumesen aan te gaan bieden. Goed idee! Dreumesfun zag het levenslicht ergens in 2016. En je raad het al, toen die dreumesen peuters werden kwam de vraag van ouders om een vervolg op Dreumesfun te ontwikkelen. Peutersteps werd bedacht en uitgeschreven en in 2018 startte de eerste groep peuters. Deze “stroomden” het afgelopen jaar uit…. ze werden vier jaar oud.

In de jaren van het bestaan zijn we van, onderdeel van een eenmanszaak, verandert naar een stichting. We vonden dat de ouder-kind programma’s niet in een commercieel daglicht geplaatst moesten worden, gewoonweg omdat dat niet passend is voor het concept, èn dat ze in staat zouden moeten zijn zichzelf in stand te houden. Op ‘eigen benen’ gingen de ouder kind programma’s dan ook in oktober 2017.

Het doel van de stichting is: het stimuleren, ontwikkelen en ondersteunen van jonge kinderen tot de leeftijd van zeven jaar, dit in de ruimste zin van het woord. We trachten

dit, onder meer, te bereiken door het verzorgen van de educatieve programma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®, het (doen) verstrekken en bieden van informatie, advies en/of begeleiding onder andere door gebruikmaking van de verschillende beschikbare vormen van media en door samen te werken met diverse organisaties en instellingen. De stichting beoogt niet het maken van winst.

Omdat we graag alle ouders en jonge kinderen in Nederland willen bereiken met onze ouder-kind programma’s zijn we gestart met het uitgeven van het programma Babyclub® in licentievorm. Zo begon eind 2017 Linda Kooijman in Rotterdam met haar Babyclub en medio 2019 kinderopvang de BELhamels in Eemnes.  Op dit moment lopen gesprekken met verschillende kinderopvangorganisaties om de Babyclub te integreren in hun aanbod.

Bij de Stichting zijn geen mensen in loondienst. We hebben vrijwilligers als gastvrouw/gastheer en een klassenleidster die op ZZPbasis een gedeelte van de omzet in haar groepen factureert.

Onze droom is dat de ouder-kind programma’s in het hele land beschikbaar komen voor ouders met hun jonge kind, want de sleutel voor een goede ontwikkeling van je kind, dat ben jij!

403b9e0a d6cc 4e95 8ee6 0b16ce864c44