Gratis webinar Paul Leseman “Investeren in VVE loont”

Wat, wie, waar? : Webinar ” Investeren in VVE loont”  met Paul Leseman op 30 november, om 17.30u. Paul Leseman

Je kunt gratis deelnemen aan dit webinar, meld je even aan via http://www.eduseries.nl/winkel/gemeenten/product/investeren-in-vve-geeft-kinderen-kansen/

Het webinar is een reactie op de uitzending op 3 november van Brandpunt over VVE. Deze uitzending was een aanval op het beleid en de opbrengsten van VVE de afgelopen jaren.
Prof. dr. Paul Leseman geeft in dit webinar een meer genuanceerde blik op het belang van VVE, en biedt daarmee tegenwicht aan het geschetste beeld in de Brandpunt-uitzending. Ook Leseman is kritisch ten aanzien van de aanpak met VVE-methoden, maar hij ziet wel degelijk aanknopingspunten voor verbetering. Hij wil graag samen met gemeentes en professionals komen tot een constructieve agenda voor de komende periode met aandacht voor integratie, professionalisering en specifieke aanpak van doelgroep-leerlingen.

Tijdens dit webinar wordt ook ingegaan op jouw vragen en stellingen. Je kunt deze tot drie dagen, dus uiterlijk vrijdag 27 november, voor het webinar mailen naar info@eduseries.nl. Tijdens het webinar kun je ook chatten en vragen stellen aan Paul Leseman.
Het webinar wordt uitgezonden op maandag 30 november 2015, van 17.30-18.30 uur. Het webinar is te volgen vanaf elke computer met een internetverbinding.

Over de Brandpunt-uitzending en de presentatie van de uitkomsten van de meta-analyse (en de onderzoeken waarop deze gebaseerd is) valt veel te zeggen, maar aan één conclusie ontkomt ook Ruben Fukkink niet (op pag.18 van zijn rapport).
Die conclusie luidt nl. “dat uitstekende pedagogische proceskwaliteit leidt tot een positieve ontwikkeling van het kind op het cognitieve en sociaal-emotionele vlak bij gerichte interventies in ‘early childhood and care’ “.

ENTZA

 

Mede namens ENTZA hoop ik jullie daar allemaal te “treffen” 🙂

Hartelijke groeten, Marije Magito

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *