Stichting Jonge Kind Centrum bestaat uit:

Anneke Wijngaarden, klassenleidster Stichting Jonge Kind Centrum

Moeder worden leek me altijd al fantastisch. Maar hoe leuk, moeilijk, liefdevol, ingewikkeld, lastig, geweldig had ik me nooit gerealiseerd. Maar ik geniet van elke minuut! Via een mamacafe kwam ik terecht bij de Babyclub van het Jonge Kind Centrum en werd ik helemaal enthousiast! Ik heb er veel geleerd, maar ook een hoop kunnen delen met andere ouders. Een heerlijk uurtje om samen met mijn baby te genieten van alle leuke activiteiten.

Als moeder van, inmiddels, een kleuter heb ik gemerkt dat er niet zoveel te doen is voor dreumesen en peuters, de jonge ontdekkers. En wanneer er al een groepje was, was dit vaak gericht op een deel van de ontwikkeling. Zo jammer, want deze kinderen vinden het juist heerlijk zich te ontwikkelen en te ontdekken op allerlei vlakken! In samenwerking met het Jonge Kind Centrum ontwikkelde ik Dreumesfun en Peutersteps,  programma’s voor de brede ontwikkeling van  dreumesen en peuters en hun ouders.  Ik vind het heerlijk om dit te doen en al mijn creativiteit, kennis en ervaringen erin te stoppen. Naast de uitvoering van de ouder-kind programma’s en ben ik als trainer voor professionals aan het werk vanuit mijn eigen bedrijf “Kind Centraal”.

——————————————————-

Tiffany Zandvliet, klassenleidster  Jonge Kind Centrum

Mijn naam is Tiffany Zandvliet, 25 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en onze goudvissen James Pond en Bubble07 in Amstelveen.

Na vijf jaar vol studieboeken en tentamens heb ik inmiddels een bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen op zak en het diploma voor de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding. Mijn interesse in de kinderlijke ontwikkeling is gelukkig nog steeds niet afgenomen, maar na alle opgedane theoretische kennis kon ik niet wachten om eindelijk echt aan de slag te gaan.

Gestart als stage blijf ik mooi nog even hangen bij het Jonge Kind Centrum tot mijn volgende opleiding start. Je ziet mij op de zaterdagen als ik de lessen Dreumesfun en Babyclub verzorg.

——————————————————-

Marije Magito, directeur en klassenleidster Stichting Jonge Kind Centrum

rwf_8869

Ik ben Marije Magito, directeur van Stichting Jonge Kind Centrum.

Al jaren help en leer ik professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs om nog beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Dit doe ik op een professionele, gepassioneerde wijze door middel van (gesubsidieerde) trainingen en individuele Video Interactie Begeleiding (VIB) op de werkvloer. Als vrijwilliger ben ik de initiator van het congres voor professionals in de Week van het Jonge Kind Almere. Naast mijn werkzaamheden voor professionals faciliteer ik, onder andere, de klassenleid(st)ers van Stichting Jonge Kind Centrum zodat zij met veel plezier de ouder-kind programma’s en workshops van de Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps® kunnen uitvoeren.

Mijn doel is om binnen het Jonge Kind Centrum een mooi pakket aan diensten van hoge kwaliteit aan ouders van jonge kinderen en aan professionals aan te bieden. Hiermee zorgen we er samen (professionals en ouders) voor dat kinderen zich vanaf jongs af aan optimaal kunnen ontwikkelen.