Stichting Jonge Kind Centrum bestaat uit:

Anneke Wijngaarden, klassenleidster Stichting Jonge Kind Centrum

Moeder worden leek me altijd al fantastisch. Maar hoe leuk, moeilijk, liefdevol, ingewikkeld, lastig, geweldig had ik me nooit gerealiseerd. Maar ik geniet van elke minuut! Via een mamacafe kwam ik terecht bij de Babyclub® van het Jonge Kind Centrum en werd ik helemaal enthousiast! Ik heb er veel geleerd, maar ook een hoop kunnen delen met andere ouders. Een heerlijk uurtje om samen met mijn baby te genieten van alle leuke activiteiten.

Als moeder van, inmiddels, een kleuter heb ik gemerkt dat er niet zoveel te doen is voor dreumesen en peuters, de jonge ontdekkers. En wanneer er al een groepje was, was dit vaak gericht op een deel van de ontwikkeling. Zo jammer, want deze kinderen vinden het juist heerlijk zich te ontwikkelen en te ontdekken op allerlei vlakken! In samenwerking met het Jonge Kind Centrum ontwikkelde ik Dreumesfun en Peutersteps,  programma’s voor de brede ontwikkeling van  dreumesen en peuters en hun ouders.  Ik vind het heerlijk om dit te doen en al mijn creativiteit, kennis en ervaringen erin te stoppen. Naast de uitvoering van de ouder-kind programma’s en ben ik als trainer voor professionals aan het werk vanuit mijn eigen bedrijf “Kind Centraal”.

Ik verzorg de Dreumesfun® en Peutersteps®  lessen in Almere Poort op zaterdag.

 

——————————————————-

 

Ik ben Claudia Smink, klassenleidster bij de Babyclub® in Almere Poort. Naast de Babyclub® studeer ik de PABO opleiding en geniet ik van mijn gezin, mijn man Evert en mijn zoon Hugo.
Wij wonen in Almere Poort, samen met onze 2 katten en 2 kippen, een heerlijke beestenbende bij ons thuis dus!
Ik ben altijd heel onderzoekend geweest wat betreft de ontwikkeling van mijn kindje. Ik lees veel artikelen over de ontwikkeling van het kind, bijvoorbeeld de artikelen over het dragen van je kindje in een doek, onvoorwaardelijk ouderschap, de Rapley-methode en hoe het kindje doormiddel van zijn zintuigen de wereld ontdekt. Dat laatste wilde ik ook in de praktijk ervaren en zo ben ik via zwangerschapsyoga bij het Jonge Kind Centrum terecht gekomen. Vanaf dat Hugo tien weken tot precies een jaar oud was, heb ik iedere week enorm genoten van de lessen bij de Babyclub®. In het juiste tempo een uurtje genieten met mijn baby van muziek, bewegingen, prachtige materialen die Hugo kon voelen, bewonderen en soms ook kon proeven! Ook heb ik geleerd hoe ik babygebaren kon gebruiken, hiermee kon ik al heel vroeg communiceren met Hugo. Nog steeds gebruikt hij gebaren als hij iets niet goed kan uitleggen met woorden, heel bijzonder om te zien. De Babyclub® heeft mij enorm geïnspireerd en ik wil ook graag jou inspireren tijdens de lessen van de Babyclub®.
Mijn doel is om spelletjes en activiteiten  van hoge kwaliteit aan te bieden waarmee de ontwikkeling van je kind wordt gestimuleerd EN waar je volop kunt genieten van het contact met je baby.
Ik hoop jou en je baby snel te ontmoeten bij de Babyclub®!

——————————————————-

 

Marije Magito, directeur en klassenleidster Stichting Jonge Kind Centrum

rwf_8869

Ik ben Marije Magito, directeur van Stichting Jonge Kind Centrum.

Al jaren help en leer ik professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs om nog beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Dit doe ik op een professionele, gepassioneerde wijze door middel van (gesubsidieerde) trainingen en individuele Video Interactie Begeleiding (VIB) op de werkvloer. Als vrijwilliger ben ik de initiator van het congres voor professionals in de Week van het Jonge Kind Almere. Naast mijn werkzaamheden voor professionals faciliteer ik, onder andere, de klassenleid(st)ers van Stichting Jonge Kind Centrum zodat zij met veel plezier de ouder-kind programma’s en workshops van de Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps® kunnen uitvoeren.

Mijn doel is om binnen het Jonge Kind Centrum een mooi pakket aan diensten van hoge kwaliteit aan ouders van jonge kinderen en aan professionals aan te bieden. Hiermee zorgen we er samen (professionals en ouders) voor dat kinderen zich vanaf jongs af aan optimaal kunnen ontwikkelen.

——————————————————-