“BOEKJES BOEKJES BOEKJES”

Babyclub

  • Het zicht van baby’s is nog niet zo goed… het duurt bijna 9 maanden voordat ze een goed kunnen zien. Ze zien in het begin vooral het contrast tussen donker en licht. Daarom vinden baby’s zwart/wit boekjes heel erg interessant. Heb je geen zwart/ wit boekjes? Teken dan eens met een zwarte stift grote zwarte (abstracte) figuren op een wit stuk karton. Dat vindt je baby vast ook erg leuk om naar te kijken en er is genoeg om over te praten. Stopt je baby heel veel in zijn mond? Dan kan je het papier ook plastificeren. Misschien heb je zelf een lamineerapparaat? Anders misschien iemand in jouw omgeving?   
  • Voorlezen is een heerlijk momentje om samen te beleven. Maar ook iets waar je wel even de tijd voor moet nemen en daardoor schiet het er wel eens bij in. Zorg er daarom voor dat het ‘ingebakken’ zit in jullie dagelijkse routine. Begin bijvoorbeeld de dag met een boekje, of lees voor het middag- en avondslaapje een boekje voor.   
  •  Vraag eens aan je peuter of hij jou wil voorlezen. Je zult verbaasd zijn wat hij je allemaal kan vertellen over zijn favoriete boekje. Dat is, naast heel leuk en gezellig, ook nog eens bijzonder goed voor zijn taal- en spraakontwikkeling. 

Zien wat je baby ziet? Kijk eens op DEZE website


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met dit spel?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.