Spelidee 9

Om de tijd door te komen plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag speelidee 9:

ZONLICHT
In onze lessen spelen we graag met licht. Licht is fascinerend. Voor onze baby’s van de Babyclub helemaal, omdat hun zicht nog niet goed is ontwikkeld. Vooral het contrast tussen licht en donker kunnen ze goed zien, daarom zijn lichtjes zo interessant! Maar ook bij de dreumesen en peuters maken we het geregeld donker en komen er allerlei lichtjes tevoorschijn.

Je zou het bijna vergeten in deze tijd, maar de lente is er nu echt, voel maar eens lekker ‘ smiddags in de tuin of op je balkon. De zon schijnt deze dagen lekker veel naar binnen. Dat is ook erg leuk licht, waar je fijn mee kan spelen.

  • Hang oude cd’s op en laat ze wat ronddraaien. De glinstering van de zon geeft een mooie weerspiegeling op het plafond waar kinderen erg gefascineerd door zullen zijn.
  • Verzamel een paar voorwerpen en leg ze in de zon, bekijk samen de schaduwen op de vloer.
  • Maak schaduwdieren met je hand.
  • Laat kinderen hun eigen schaduw ontdekken.
  • Zet materialen in het zonlicht neer die wel en niet licht doorlaten. Filosofeer er met je peuter op los: “Hoe zou dat komen dat deze niet licht doorlaat en die wel?”

Spelen met zonlicht kan je op allerlei manieren doen. Het is ook erg afhankelijk waar en hoe het licht jullie huis binnenkomt, of dat je buiten met het licht kunt spelen.

Inspireer elkaar en deel je tips hier beneden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.