Spelidee 8

We zijn een week verder sinds de start van de “sociale distantie”. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij missen de zaterdagochtenden met jullie!

Om de tijd door te komen plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag speelidee 8:

Sensory bags (‘Zintuigelijke’ zakjes)

Sensory bags zijn zakjes waarin verschillende materialen zitten. Ze zijn makkelijk om zelf te maken, en bevorderen de zintuigelijke ontwikkeling van je kind. Kinderen kunnen kijken, voelen, ruiken, en nog veel meer ontdekken door deze zakjes. En als de zakjes dichtblijven is het een “schoon” spelletje :).

* Wat heb je nodig? : Ziplock zakjes voor sensory bags waar je materiaal zoals gel, zand, boomblaadjes, bloemen of klei in kan doen. Stop het materiaal in het zakje en zorg dat het zakje goed wordt afgesloten. Voor sensory bags met geur kan je gebruik maken van geur doorlatende zakjes, zoals een koffiefilter, een klein plastic zakje met gaatjes, een sieradenzakje zoals op de foto of….. een pantykousje!

*voor baby’s is het leuk om gebruik te maken van zakjes gevuld met materialen in verschillende kleuren, vormen, geuren en structuren. Laat je baby het zakje zelf ontdekken, zorg er wel voor dat het zakje goed dicht zit!

* voor dreumesen en peuters kan je naast zintuigelijke prikkeling, een spelelement toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van 2 verschillende soorten kleuren in een sensory bag (bijv. groene en paarse knopen), waarmee je kind de kleuren kan “sorteren”. Doe hiervoor wat haargel in een ziplock zakje en stop de knopen er ook in. Goed dichtdoen, extra dichtplakken met stevig tape! Zorg ervoor dat de knopen kunnen bewegen in het zakje. Maak cirkels met stift, in de kleur van de knopen, op het zakje (zie foto). Kijk eens of het je kind lukt om de knopen in de juiste cirkels te sorteren?

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.