Spelidee 7

Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis de komende tijd? En vraag jij je af hoe je de die tijd moet doorkomen? Wij helpen je door dagelijks een spelidee of
tip te delen

KLEDING

  • Ga samen de was doen. Praat over de kleding, sorteer, voel en kijk wat groot/klein is en laat je kind de wasmachine aandoen. Betrek je kind ook bij het ophangen en het opvouwen. Zo wordt de was doen een feestje (oke… vooruit… minder erg 😉)
  • Verzamel kleding met allerlei verschillende texturen. Leg ze op de grond en ga de verschillende texturen met de baby ontdekken. Of maak een blote-voetenpad en laat je kind met zijn voeten de texturen ontdekken.
  • Tijd om te werken aan de zelfredzaamheid van je peuter! Oefen het aan- en uittrekken van de kleding en schoenen.
  • Maak een verkleedkist, je hebt vast wel wat te kleine of te grote kledingstukken in je kast liggen en ook die schoenen die je toch niet draagt…. hup er bij.  Laat je kinderen lekker passen en proberen. Geef een spiegel, of laat ze in een passpiegel naar zichzelf kijken…. mooie aanleiding voor een goed gesprek over wat ze allemaal zien.

Heb je nog een andere suggesties of tips? Of heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met onze tips? Deel het gerust hieronder! Laten we elkaar inspireren.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.