Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


DE SPIEGEL

De spiegel is een leuke manier voor een kind om naar zichzelf te leren kijken, het helpt bij het creëren van zelfbewustzijn van je kind. Wij geven je een aantal speltips die je kunt doen met behulp van een spiegel! 

  • Ga eens samen met je baby of dreumes voor de spiegel zitten, benoem hierbij wat je ziet. ‘kijk, dat ben jij en dat ben ik’. Hierbij wijs je naar je baby en vervolgens naar jezelf. Het is belangrijk voor je kind om naar zichzelf te kijken in de spiegel, zo leert het kind op verschillende manieren naar zichzelf kijken. 
  • Je kan ook lichaamsdelen benoemen die je ziet bij jou en je kind! Bijvoorbeeld dit is jouw neus, dit is je mond, dit zijn je ogen.   
  • Een leuk liedje om hierbij te zingen is;  

‘Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin.  

Dit is mijn mondje met tandjes erin.  

Dit zijn mijn oogjes, mijn oortjes mijn haar,  

nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar’  

  • Voor dreumesen en peuters kan je ook begrippen benoemen die te maken hebben met klein en groot, in de spiegel kijken is een makkelijke manier om je kind hier kennis mee te laten maken. Je kan bijvoorbeeld zeggen: Jij hebt kort haar en ik heb lang haar. Of jij bent klein en ik ben groot’.  
  • Vaak hangen spiegels op een hoogte waarbij je kind er niet in kan kijken. Wanneer je een spiegel ophangt waarin je kind wel kan kijken, is er een grote kans dat je kind regelmatig voor de spiegel zal staan om even naar zichzelf te kijken.  


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met de sensory bags?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.