Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


SENSORY BAGS 2.0

Toen de lockdown net was begonnen gaven we jullie al wat inspiratie op het gebied van ‘sensorische zakjes’. Ondertussen zijn er alweer een hele hoop spelideeën voorbij gekomen, en kunnen wij ons voorstellen dat dit idee al weer was weggezakt. Bij deze dus nog een keer een spelidee met sensorische zakjes, maar dan de 2.0 versie 🙂 !  

* Wat heb je nodig? : Ziplock zakjes voor sensory bags waar je materiaal zoals rietjes, klei, kralen, knopen, shampoo of scheerschuim in kan doen. Stop het materiaal in het zakje en zorg dat het zakje goed wordt afgesloten. Voor sensory bags met geur kan je gebruik maken van geur doorlatende zakjes, zoals een koffiefilter, een klein plastic zakje met gaatjes, een sieradenzakje zoals op de foto of….. een pantykousje!  

* sensory bags zijn een hele toffe manier om sensorische ervaringen op te doen, zonder daarbij al te veel rommel te veroorzaken en zonder vies te worden. Doordat de zakjes van zacht materiaal zijn kunnen kinderen goed de voorwerpen voelen die erin zitten.  

* maak een eens sensory bag met een bepaald thema, zoals het thema kleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan een zakje met allemaal strijkkralen erin, daar kan je kind ook nog eens goed aan voelen!  

* Heel leuk maar wel een beetje vies, eten in een sensory bag! Denk hierbij aan eten wat geplet kan worden, zoals doperwtjes. Gegarandeerd pret!  


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met de sensory bags?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.