Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


HET BADJE

 Zwembadjes zijn superleuk voor je kind, je kan er namelijk van alles mee doen, en dat hoeft zeker niet alleen zwemmen te zijn! Wij geven je wat leuke tips!   

  • Wanneer je water in het badje doet, doe er dan voor de babys en dreumesen een klein laagje in. Zorg er daarnaast voor dat je altijd bij je kind blijft, veiligheid gaat voor alles.   
  • Een kind heeft niet veel water nodig om leuk mee te kunnen spelen! Zet wat bakjes/emmertjes in het water, dit is ook een goede manier om de kinderen kennis te laten maken met rekenen. Welke hoeveelheden passen er in de emmertjes? Daarnaast kan je er ook nog andere materialen in leggen die je in je huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan sponsjes en doekjes, daar kunnen kinderen ook aan voelen en in knijpen!  
  • Mocht je een emmer hebben die je niet meer gebruikt, maak er dan een paar gaten in en stop er vervolgens water in. Kinderen zullen het heel fascinerend vinden dat er iets uit de emmers stroomt.  
  • Ook heel leuk om te doen, een knuffelbad maken! Blaas het zwembadje op en leg er allemaal verschillende knuffels, kussens en eventueel ook een dekentje in. Nu is het echt een relax-badje! Geen water nodig dus! 

 


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met het badje?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.