Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


VERVEN MET WATER

Oh wat is het heerlijk weer en daarom gaan we lekker naar buiten! Nu het lekker weer is, is het heerlijk om met water te gaan spelen. Maar om nu gelijk hele bakken met water neer te zetten is misschien nou ook weer zo wat :).

Daarom deze leuke tussenvorm! 

Ook tijdens de lessen van de dreumesen en peuters gaan we graag naar buiten. En wellicht is deze activiteit dan het grootste succes! Verven met water! Zorg voor een paar (nieuwe) verfrollers en kwasten en geef je kind een emmertje met een laagje water.  

Laat vervolgens zien dat de tegels donkerder worden als je er met een natte roller of kwast over de tegels gaat. Geef de roller of kwast nu aan je kind en kijk wat het gaat doen. Ook het hek kan vast wel een “verfbeurt” gebruiken.  

Geen verfsetje in huis? Natuurlijk kan het ook met een spons, doekje en/of afwaskwast.  

Met baby’s kan je al heerlijk spelen met een beetje water en een kwast! Misschien dat zij het “verven” dan vanzelf ontdekken 😊  


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met het waterverven?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.