Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


BELLENBLAAS

Bellenblazen is leuk voor alle leeftijden en in de lessen doen we het in alle programma’s graag. De ene keer maken we heel veel bubbels met onze machine en de andere keer krijgen ouders zelf een bellenblaas zodat ze de hoeveelheid bellen behapbaar kunnen maken. Bellen dwarrelen langzaam door te lucht, waardoor het voor jonge kinderen gemakkelijker is om te volgen en daarom kunnen de kinderen deze ook sneller “pakken” en dan spat hij uit elkaar! Dat is nog eens een zintuigelijke sensatie 😊 

Daarom kan je heel goed bellenblazen voor de baby. Doe dit heel rustig en zorg ervoor dat de zeep niet in de oogjes terecht komt. Je zal zien dat je baby het heel erg fascinerend vindt.  

Bellen blazen is voor dreumesen en peuters enorm goed voor de mondmotoriek. Alleen als je een dreumes of peuter laat blazen en het houdertje geeft. Moet het kind zich richten op twee dingen: Blazen en het rechtovereind houden van het houdertje en daar gaat het vaak mis 😉 Na 3 bellen ligt de rest van de zeep al op de grond. Maak daarom de bellenblaas vast met een tyripje. Daar kan je kind de bellenblaas in dopen zonder dat het houdertje omvalt. 

Of… maak een paar verschillende bellenblaashouders vast aan een vlonderplaat en bevestig deze vlonderplaat vervolgens aan een hek of speelhuis. Zo heb je een compleet bellenblaasstation… bellenblaas plezier gegarandeerd!  


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met de bellenblaas?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.