Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


LET’S GO OUTSIDE

Jaaah We kunnen weer lekker lang naar buiten. Buiten is the-place-to be voor je baby! Denk aan alle kleuren, schaduwen, contrasten, geuren, geluiden die ze kunnen ontdekken, simpelweg door buiten te zijn…. En deze zintuigelijke prikkels zijn juist zo belangrijk voor een goede hersenontwikkeling! Buiten zijn al veel prikkels, dus je hoeft maar weinig toe te voegen. Ga daarom lekker samen in het gras liggen en kijk, ervaar en ontdek. Volg hierbij je baby. Ook een lekker mindfull-momentje voor jezelf 😉  

Het is tijd voor een flinke poetsbeurt… pak de fiets of loopauto erbij een geef deze eens een goede poetsbeurt met je dreumes of peuter. Doe alle stappen samen. Haal samen het water en ervaar hoe zwaar de emmer is. Bedenk wat je nog meer nodig hebt, laat je kindje dit pakken (mits het veilig is) en poets dan samen de fiets! Wring de doek uit en speel met het schuim. Dreumesen en peuters zullen genieten van dit momentje samen. Door de taal, de ervaringen en het bedenken van zo’n plannetje en het vervolgens uitvoeren, wordt iets heel simpels, iets heel leerzaams!  


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met het lekker buiten zijn of met het poetsen van de fiets of loopauto?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.