Zit je met je baby, dreumes en peuter ook thuis? En vraag jij je af wat je allemaal kunt doen samen met je kind? Wij geven je iedere dag een leuk spelidee. Veel speelplezier!


DE KLEI

Gisteren heb je mooi al even de klei voor vandaag gemaakt 😊. Het is fijne klei die je gerust een een tijdje kunt gebruiken.  

Klei is iets magisch. Je drukt erin en de afdruk blijft erin staan. Je kan het laten staan, platdrukken en elke vorm geven die je wilt. Klei is daarom magisch!  

Met baby’s kan je klei dus heel goed samen verkennen. Laat je baby het lekker ontdekken. Vaak vinden ‘wij, volwassenen’ dat het iets moet worden. Maar bij jonge kinderen draait het om de ervaring. Dat je er met je hand per ongeluk in drukt en ontdekt dat je handafdruk achterblijft. En als je het nog een keer doet die vorm dan veranderd! Klei is dus een heerlijke sensorische sensatie. Misschien heb je de neiging om deze activiteit aan tafel te doen, maar de klei kan je ook op een placemat op de grond neer leggen. Dan kan je baby zelf bepalen of ze met dat ‘rare’ spul wil spelen! 


Combineer de klei eens met andere voorwerpen. Bijvoorbeeld voorwerpen uit de keuken. Kleine blokjes, koekvormpjes, touwtjes of een plastic diertje.  Maar ook met natuurlijke voorwerpen zoals stenen, takjes, blaadjes e.d.
 

Voor peuters is het ook leuk om diverse gedroogde pasta te combineren met de klei… de mogelijkheden zijn eindeloos!  

Heb je ook een leuke combinatie gemaakt? En heeft je kind daar heerlijk mee gespeeld? Deel het gerust en inspireer ook andere ouders!   


Heb jij nog een andere suggesties of tips? En heeft jouw kind zich ook heel erg vermaakt met de klei?  Deel gerust een reactie hieronder. Reageer op onze post op Facebook of Instagram en plaats daar vooral ook foto’s en filmpjes van de activiteit bij jou thuis :). Laten we elkaar inspireren en samen plezier maken!

LET OP! Misschien heel logisch, maar toch belangrijk om nog even te melden: Onze speltips zijn bedoeld om ouders te inspireren. De tips zijn erop gericht dat ouders altijd SAMEN met hun kind spelen. Laat je kind nooit alleen en houdt altijd toezicht als het kind bezig is met de activiteit en/of materialen. Zorg voor een veilige omgeving, waarin je kleintje naar hartenlust kan ontdekken. Test van tevoren of de materialen die je wilt gebruiken voor een activiteit of deze sterk en veilig genoeg zijn. Stichting Jonge Kind Centrum is niet aansprakelijk voor eventueel ontstane (fysieke- en materiele) schade na gebruik van het aanbevolen materiaal en/of de tips.