Spelidee 16

Om je te inspireren tijdens deze ‘binnenblijfdagen’ plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

 

VOORLEZEN

Voorlezen is mega belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom geven we in deze speeltip allerlei ideeën om het voorlezen nog leuker te maken! In onze lessen lezen we graag voor. Bij Peutersteps staat er elke week een ander boek centraal, maar ook bij de Babyclub en Dreumesfun lezen we geregeld voor.

  • Bekijk eens samen een tijdschrift (het liefste een waar veel gezichten in staan) Bekijk samen de plaatjes en praat over wat je ziet.
  • Maak een mandje met ‘oude’ boekjes. Deze boekjes mogen de kinderen zelf pakken, bekijken, ontdekken, proeven, scheuren. Dat hoort namelijk ook bij het verkennen van boekjes. De mooie prentenboeken die je graag wilt bewaren kan je dan achter houden en samen lezen.
  • Kijk met je peuter ook eens in andere boeken. Misschien heb je een kunstboek, een boek over de natuur, auto’s etc. Peuters vinden dat vaak heel interessant om samen zo’n boek te bekijken en daar samen over te praten.

Heb je nog een andere suggesties of tips? Of heeft jouw kindje zich ook heel erg vermaakt met onze tips? Deel het gerust hieronder! Laten we elkaar inspireren.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.