Spelidee 15

Om je te inspireren tijdens deze ‘binnenblijfdagen’ plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

EVENWICHT

Ons evenwichtsorgaan geeft ons informatie over de snelheid en richting van onze bewegingen. In onze programma’s zijn we erg bezig met het lichaamsbewust zijn van de kinderen. Zo ook het balanceren en het zoeken van evenwicht. Deze hebben we gegoten in tal van leuke activiteiten. Zo ‘rijden’ onze dreumesen geregeld op onze Rodey’s en plaatsen we geregeld een evenwichtsbalk in ons parcours. Ook thuis kan je hiermee aan de slag.

  • Zet je baby (als deze al zelfstandig kan zitten) of dreumes op je knie en zeg het volgende versje op. Bij elke zin wordt het ‘paard’ steeds wilder, tot het uiteindelijk in het ‘gat valt’.

Een damespaard, een damespaard
Een herenpaard, een herenpaard
Een boeren paard een boeren paard
Een wild paard, een wild paard ….
Gat in de weg !!!!!

  • Als je baby nog niet zelfstandig kan zitten: hou je kind in halfliggende positie in je armen en maak de bewegingen zoals aangegeven. Pas de snelheid en kracht van je bewegingen aan op je baby. Met een baby van 4 maanden oud doe je dit spelletje veeeeeeeel rustiger dan met een baby van 11 maanden oud ;). Let op de reactie van je baby en pas je tempo daar op aan.
  • Heb je thuis een strandbal? Blaas hem op (zo hard dat je kind er een klein beetje in wegzakt) en leg je baby op de buik op de bal (houd je baby wel vast). Beweeg je baby rustig heen en weer over de bal. Heb je een grotere standbal? Dan is deze activiteit ook geschikt voor dreumesen.
  • Maak een parcours met kussens. Omdat de kussens geen stabiele ondergrond hebben zullen kinderen elke keer hun evenwicht weer moeten vinden.

Heb je nog een andere suggesties of tips? Of heeft jouw kindje zich ook heel erg vermaakt met onze tips? Deel het gerust hieronder! Laten we elkaar inspireren.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.