Spelidee 14

Om je te inspireren tijdens deze ‘binnenblijfdagen’ plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag speelidee 14

KRUIPEN

Tijdens onze lessen besteden we ook veel aandacht aan activiteiten die de motorische ontwikkeling stimuleren. Een belangrijke motorische activiteit is kruipen. Bij kruipen is namelijk een hele complexe beweging en misschien nog wel ingewikkelder dan lopen. Kruipen is ook goed voor de hersen ontwikking, daarom is het ook voor dreumesen en peuters goed om te blijven kruipen. Daarom staat onze speltip van vandaag in het teken van kruipen!

  • Om te kunnen kruipen moeten de spieren van een baby goed getraind zijn. Dit doe je door je baby veel op de buik te leggen. Door ook op je buik te gaan liggen en lekker te gaan spelen wordt het veel leuker voor je baby.
  • Is je baby niet zo fan van het liggen op je buik? Het is een kwestie van oefenen! Je kan je baby helpen door een rol te maken van een handdoek en deze onder de borst te plaatsen. Leg de armpjes over de rol heen en plaats een speeltje voor de baby zodat het lekker kan spelen.
  • Maak een kruipparcours. Plaats tafeltjes, stoelen, dozen etc. achter elkaar en daag je kind uit eronderdoor te kruipen
  • Verstop allerlei spulletjes, op de grond. Door te kruipen kunnen ze de kinderen de materialen vinden.

Heb je nog een andere suggesties of tips? Of heeft jouw kindje zich ook heel erg vermaakt met onze tips? Deel het gerust hieronder! Laten we elkaar inspireren.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.