Spelidee 13

Om de tijd door te komen plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag speelidee 13

DE ZAKLAMP

In onze lessen gebruiken we graag zaklampen. Baby’s bij de Babyclub kijken gefascineerd naar het licht op de grond of het plafond, de dreumesen van Dreumesfun zijn vooral gefascineerd door het knopje 😉 en peuters van Peutersteps gaan met de zaklamp in het donker op zoek naar voorwerpen of materialen die ons kunnen helpen tijdens onze avonturen. Ook thuis kan je heel goed met zaklampen spelen!

  • Maak het wat donker en schijn met een zaklamp op de vloer of plafond. Beweeg heel rustig zodat je baby het kan volgen. Ook goed voor de oogspieren
  • In het donker ziet jullie huis er anders uit! En als je dan ook nog een zaklamp hebt (met knopje!) is dat heel leuk om samen je huis eens op een hele andere manier te ontdekken. Misschien zijn er wel plekken waar je nog nooit hebt gekeken? En ziet iets er heel anders uit met een zaklamp. Schijn ook eens onder de kast, onder de bank, onder een deken of op zolder. Misschien kom je wel nieuwe dingen tegen om mee te spelen, omdat ze even in de ‘spotlight’ staan.
  • Maak een gezellige, donkere hut, ga er gezellig in liggen. Lees een boek voor met een zaklamp… dat maakt het verhaal veel spannender!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.