Spelidee 11

Om de tijd door te komen plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag spelidee 11

VERVELEN

Tijdens de lessen worden de kinderen veel geprikkeld, maar heeft je kind een keer geen zin in de activiteit en loopt het lekker door het lokaal? Dat is geen probleem, vaak vinden ze vanzelf iets om mee te spelen of om te doen.

Vervelen is niet altijd vervelend, maar kan ook heel goed zijn. Je komt even tot rust en daardoor kom je vervolgens weer op hele goede ideeën. Leer je kind daarom de ‘kunst van het vervelen’ en probeer het niet de hele tijd te vermaken…

  • Er is altijd al heel veel te zien voor een baby. Leg je baby lekker op zijn buik en ga er gezellig naast liggen. Kijk naar wat je baby doet en volg je baby. Is je baby in voor een gezellige babbel, babbel er dan samen op los, maar is het lekker naar buiten aan het kijken? Kijk dan lekker mee.
  • Daag jezelf uit door alleen maar te volgen wat je dreumes of peuter aan het doen is. Probeer geen suggesties of speltips te geven. Je kan ook precies hetzelfde doen als jouw dreumes of peuter. Laat je meeslepen in hun wondere wereld 😊
  • Kijk eens naar onderstaand verhaaltje van kikker over vervelen… praat erover met je peuter. Daag je peuter eens uit om zich ook te ‘vervelen’. Wie weet komt het tijden het ‘vervelen’ heel veel dingen om te doen tegen, net als Kikker.

Verveelse!

nbsp;

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.