Spelidee 10

Om de tijd door te komen plaatsen we iedere dag een spel- of speelidee voor jou en je baby, je dreumes of je peuter. Deze ideeën zijn afgeleid van de activiteiten zoals we ze hebben verwerkt in de wekelijkse lesplannen van de ouder-kindprogramma’s Babyclub®, Dreumesfun® en Peutersteps®. Deze programma’s zijn ontwikkeld om de brede ontwikkeling van jouw kind te stimuleren. De activiteiten zijn, in het algemeen, ook makkelijk thuis te herhalen en zo kan óók jij spelletjes en activiteiten aanbieden waar je kind écht wat aan heeft, waar hij/zij écht wat van leert. Daarnaast is het ook nog eens superleuk om te doen, kortom een win-win situatie bij uitstek. Het is zo waardevol om je kind goed spel- en speelmateriaal en activiteiten aan te bieden. Daar heeft je kind zijn/haar leven lang plezier van.

Vandaag speelidee 10:

DOPPEN

Doppen zijn prachtig speelgoed. We noemen het ook wel open-einde speelgoed, omdat kinderen hier op talrijke manieren mee kunnen spelen. In de lessen voegen we graag doppen toe, wanneer we open-einde materiaal aanbieden. Maar alleen doppen geven ook al een tal van mogelijkheden en zijn, door hun open karakter, geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters. (Ook ideaal als je meerdere kinderen thuis hebt rondlopen 😉 )

Verzamel alle doppen van potten en verpakkingen.

Tip! zet een bakje bij je aanrecht neer, waar je elke keer de doppen in doet. Een gemiddeld gezin heeft al heel snel, veel gespaard.

Met doppen kan je:

  • Sorteren
  • Stapelen (en weer opgooien)
  • Mee bouwen
  • Mooie vormen mee neerleggen
  • Combineren met ander speelgoed
  • Kijken of je ze in elkaar kan stoppen
  • In een bakje stoppen en er weer uit halen
  • Verkennen met je mond (let hierbij wel op scherpe randen!)

Leg eens een paar dezelfde doppen neer en kijk wat je kind hiermee doet. Is het anders dan wanneer je verschillende doppen neerlegt? Het fijne van open-einde materiaal is dat jij niet hoeft niet te bedenken wat je kind ermee moet doen, dat kan je prima aan je kind overlaten. 😊

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.