‘Loose Parts’ op de BSO

“Maar die Loose Parts, dat is toch iets voor jongere kinderen?”

Dat is wat wij in de dagelijkse praktijk veel horen. Maar niets is minder waar: Loose Parts passen juist enorm goed op een BSOof bij de gastouder! Waar kinderen op school steeds meer moeten werken uit boekjes en op i-pads is er na schooltijd veel behoefte om te ontdekken met het hele lijf, te prutsen, te onderzoeken met echte materialen en activiteiten waarmee je het risico een beetje opzoekt. De BSO/gastouder is niet langer een plek waar je verblijft tussen school en thuis. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je leert en nieuwe ervaringen opdoet.

Het steeds opnieuw bedenken van activiteiten voor de BSO of in de gastouderopvang kan een heel karwei zijn. Want zoveel kinderen, zoveel interesses en zoveel wensen. Loose Parts sluiten naadloos aan op de ontwikkeling en wensen van de kinderen. Ze vragen weinig voorbereidingstijd en geven maximaal speelplezier wanneer je dit goed begeleid. En ook buiten bieden Loose Parts tal van mogelijkheden.

Reden genoeg om onze succesvolle inspiratieworkshop aan te passen voor pedagogisch medewerkers die werken op een BSO en gastouders die kinderen van 4-12 opvangen. Naast een klein stukje theorie over Loose Parts gaan we lekker praktisch aan de slag! Tijdens deze workshop is er ook veel tijd om de theorie te vertalen naar jouw BSO-groep/ jouw kinderen in de gastouderopvang en ga je naar huis met een goed plan om de Loose Parts ook op jouw groep te introduceren of het gebruik ervan verder uit te bouwen. Tijdens de open inschrijving ontmoet je andere pedagogisch medewerkers en/of gastouders en kun je ervaringen uitwisselen. Ben je op zoek naar een manier om de neuzen dezelfde kant op te laten steken? Dan zijn Loose Parts hiervoor een fijn uitgangspunt.

Wil je meer? Loose Parts zijn ook erg geschikt om een coaching-traject mee te starten door onze pedagogisch coach. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Gelijk inschrijven voor de ‘open-inschrijving’ workshop Loose Parts voor BSO?

Van 20.00 tot 21.30 uur in ons trainingslokaal op de Transistorstraat 31 in Almere

Kosten? € 24,95 per persoon

Er is beperkt plaats dus meld je snel aan via onderstaand formulier.

De workshop gaat door bij minimaal 10 deelnemers, bij annulering van onze kant ontvang je 100% restitutie van je deelnemersbijdrage.

Aanmelding Workshop Professionals Almere

LET OP! Na invullen van dit formulier en button "verzenden" aanklikken kom je in de beveiligde omgeving om de iDeal betaling te doen. Wanneer je daar niet terecht komt krijg je een foutmelding. Neem dan even contact op via info@hetjkc.nl. Op verzoek zal achteraf een factuur worden toegezonden. Indien het een live workshop betreft: Het betreft hier een zogenaamde "open inschrijvingsgroep". Als het minimum aantal deelnemers van 10 niet gehaald wordt ontvang je 100% deelnemerskosten retour. Bovendien zijn wij gehouden aan de voorschriften mbt Corona geldend op de dag van de workshop, zoals door het RIVM vastgesteld.
  • 0,00 €
    In verband met jullie en onze gezondheid houden wij ons aan de Corona-richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat op het moment van de workshop de op dat moment geldende regels nageleefd worden.
  • Een kopie van de informatie die je aan ons verstuurt, ontvang je ook op het door jouw opgegeven e-mailadres.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#looseparts #bso #trainingkinderopvang

 

 

 

Kaart wordt geladen...

Wanneer?
Datum - 29/09/2020
Tijd - 20:00 tot 21:30

Waar?
Dreumesfun Almere Poort


Boek nu jouw les!