‘Leiderschap en Transitie’; over de nieuwe positie van Kinderopvang in de Keten 

Een 3-daagse post-HBO leergang voor directeur/bestuurders van kleine of middelgrote kinderopvangorganisaties.

De maatschappelijke relevantie van kinderopvang neemt de laatste jaren sterk toe. Niet alleen als arbeidsmarktinstrument maar ook als gewaardeerde partner van pedagogische educatieve diensten voor gezinnen en kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Vaak vindt die ondersteuning plaats in een interprofessionele samenwerking, bijvoorbeeld met professionals uit de jeugdzorg, gemeentelijke beleidsmakers of met leerkrachten van de kleutergroepen. Voor medewerkers maar ook voor het management in de kinderopvang betekent dat de nieuwe uitdaging waar de sector niet altijd goed op voorbereid lijkt te zijn.

In maart 2024 organiseren Marije Magito en Betsy van de Grift weer een post-HBO leergang waarbij de uitdagingen die samenhangen met de plaats van Kinderopvang in de Keten, centraal staan.

Eerdere leergangen werden beoordeeld met 8,6.

In deze driedaagse training leert u de doelen en de uitdagingen van de ketenvorming te analyseren en te abstraheren. U ontwikkelt met de andere deelnemers strategieën om beter leiding te geven in een samenwerkingsverband met partners in de keten. U ontwikkelt een lange termijnstrategie voor uw kinderopvangorganisatie binnen de pedagogisch educatieve keten.

Doelgroep: Directeuren/bestuurders van kleine of middelgrote kinderopvangorganisaties.

Thema’s:    Idealen en doelen, integratie van structuren, cultuurverschillen, verticaal en horizontaal leiderschap en autonomie versus afhankelijkheid.

Inhoud:       We maken gebruik van diverse leersporen: theorie, gastexperts en intercollegiale uitwisseling.

Locatie:       De training wordt gegeven op de 4 sterrenlocatie Hotel Thermen Bussloo in Voorst (Gelderland).

Data:          Woensdagmiddag 13 maart 13.00 uur tot en met vrijdag 15 maart 11.30 uur.

Investering:   Inclusief docenten, het nieuwste managementboek van Betsy van de Grift en volledig verzorgd hotelarrangement met 2 overnachtingen, bedragen de kosten voor deze training € 1050,00

Optie:       Het programma laat ruimte voor een bezoek aan het wellnesscentrum van Bussloo, op de woensdagavond. U dient zelf zorg te dragen voor de reservering en betaling.

Deze leergang is een samenwerking tussen Betsy van de  Grift (links) en Marije Magito van het Jonge Kind Centrum (rechts).

In 2022 en 2023 organiseerden zij al 3 leergangen voor het hoger management in de kinderopvang. Deze kregen een beoordeling van 8.6

Vooraanmelden voor deze leergang doe je door onderstaand formulier in te vullen.

Zodra de inschrijving geopend is krijg jij van ons als eerste daar bericht over zodat je je snel kunt inschrijven.

Vooraanmelding leergang 2024 directeuren Kinderopvang

Met het invullen van dit formulier zorg je ervoor dat je als een van de eersten uitgenodigd zult worden om je aan te melden voor de leergang in maart 2024

Naam(Vereist)