schermafbeelding 2020 04 10 om 16.29.41

In deze bizarre tijd, een tijd waarin we zoveel mogelijk thuis zijn met onze kinderen en ze niet naar de Torteltuin kunnen willen we jullie graag wat ideeën aan de hand doen om heerlijk samen met jullie kinderen te spelen en te ontdekken.

We bieden jullie wekelijks een filmpje van ongeveer een half uur. Het gaat dan om 3 verschillende filmpjes voor 3 verschillende leeftijdsgroepen: een voor baby’s, een voor dreumesen en een voor peuters.

De filmpjes zijn gebaseerd op ouderkind programma’s die ontwikkeld en aangeboden door Stichting Jonge Kind Centrum (www.hetjkc.nl)

Deze stichting is voor ons niet onbekend. Zo hebben wij het traject “werken en spelen met Loose Parts” met deze stichting gedaan en volgen de medewerkers van de Krullevaar en de Lispeltuut momenteel bij deze stichting”de training voor babyleidsters in de kinderopvang”.

De ouderkind programma’s zijn gericht op het samen spelen, samen ontdekken, samen lezen, samen bewegen, samen zingen, samen dansen en vooral samen plezier maken. Al spelenderwijs wordt zo de ontwikkeling gestimuleerd van de kinderen.

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Met vriendelijke groet,
Hanny van Lune