Training baby/kindergebaren

LET OP! Je kunt je niet meer aanmelden voor de training Babygebaren!

Over baby/kindergebaren:

Gebaren gebruiken verhoogt de aandacht voor elkaar in elk contact, maakt taal ‘zichtbaar’ en communicatie effectief en efficiënt in elke situatie, onder alle omstandigheden en in een gelijkwaardige verhouding.
Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder klaar om te communiceren. Vanaf ongeveer zes maanden neemt ze haar omgeving nauwgezet in zich op, gaat ze begrijpen wat woorden betekenen en wil ze graag vertellen wat haar bezighoudt. Een kind laat ook zien dat ze gerichte bewegingen kan maken met haar handen door te wijzen en te reiken. Met baby- en kindergebaren combineer je beide factoren: gebaren geven je kind een stem in handen! Ook als een kind al wel kan praten, stimuleert het kindergebarenprogramma de taalontwikkeling: gebaren geven inzicht in de betekenis van een woord en kunnen onduidelijk uitgesproken woorden verhelderen. Het gebruik van baby- en kindergebaren vermindert ergernis en frustratie bij ouder en kind. Het kind kan duidelijk maken wat ze wil of nodig heeft en beweegt makkelijker mee in de plannen van de ouder omdat ze weet waar ze aan toe is.
• Eerder en rijker communiceren met je kind
• Frustratie en ergernis verminderen.
• Een eenvoudige en effectieve aanpak

Lissa Zeviar, grondlegger van Babygebaren in Nederland, geeft een training voor ouders. en het Jonge Kind Centrum faciliteert de ruimte voor deze training. De training bestaat uit twee avonden van 19.30-21.30 uur.
We hebben twee groepen: groep 1 op woensdag 4 maart en woensdag 8 april en groep 2 op donderdag 9 april en donderdag 5 maart. Locatie: trainingslokaal van het Jonge Kind Centrum, Transistorstraat 31. Kosten € 75,00 incl koffie, thee en wat lekkers en voor dat bedrag mag je ook nog eens je partner meenemen!

LET OP! Deze training is alleen bedoelt voor ouders, niet voor professionals die graag op hun werk met gebaren aan de slag zouden willen.

Deze babygebarentaal is:
• Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
• Uitgaande van de Nederlandse en Vlaamse gebarentaal

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.