Een impressie:

Baby Sensory lessenbabyles, babycursus, babysensory, baby sensory Almere, baby ontwikkeling Almere, baby activiteiten Almere, baby les Almere, baby cursus Almere, baby-ouder programma, baby in Almere, baby Almere

Baby Sensory bestaat uit honderden verschillende activiteiten als babygebarentaal, bewegen op muziek, waterspel, babymassage, poppenspel en gebruikt verschillende materialen zoals strandballen, zeepbellen, parachutes, veertjes, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten, boekjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Alle activiteiten bieden inspiratie voor babyspel. De activiteiten zijn leerzaam en vooral ook heel erg leuk voor baby èn ouder en kunnen thuis gebruikt worden om te spelen met je baby. De activiteiten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Ouder en baby kiezen vanzelf de beste en fijnste manier, zodat de baby zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Daarnaast kun jij als ouder met andere ouders ervaringen uitwisselen in het ontdekkingsspeelkwartier.

Waarom Baby Sensory?Baby Sensory

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van een baby in het eerste levensjaar harder groeien dan in enige andere periode. In de eerste 12 maanden worden vooral verbindingen tussen hersencellen aangemaakt. Door het aanbieden van gerichte afgestemde prikkels nemen deze verbindingen toe in aantal en in kwaliteit. De ervaringen die een baby in deze tijd opdoet, zijn belangrijk voor de latere ontwikkeling en het leervermogen. Baby Sensory richt zich op het stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden: de zintuigen, de motoriek, de taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. Dit maakt Baby Sensory compleet en uniek. Bovendien wordt de band tussen ouder en baby extra versterkt doordat het programma samen wordt beleefd.

De taalontwikkeling wordt gestimuleerd door het gebruik van onder andere gebarentaal. Dit is een leuke manier om al heel vroeg met je kindje te kunnen communiceren. Ook handpoppen, liedjes, versjes en rijmpjes en boekjes komen aan bod om spraak en taal te stimuleren. De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld de buikligging en de hand-oogcoördinatie te stimuleren via allerlei verschillende activiteiten en speelgoed. De sociaal-emotionele ontwikkeling komt aan bod bij activiteiten als babymassage en wiegen op muziek.

Baby Sensory AlmereElke les is er weer wat nieuws te beleven, want nieuwe ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Daarnaast zijn structuur en herhaling natuurlijk ook heel belangrijk, daarom heeft elke les dezelfde opbouw en komen liedjes en materialen regelmatig terug. De les begint altijd met het ‘Zeg hallo tegen de zon’ liedje, waarbij babygebarentaal wordt gebruikt. Vervolgens worden er een aantal gezamenlijke activiteiten gedaan, waarbij verschillende materialen en liedjes een rol spelen. Hierbij wordt steeds uitgelegd waarom deze oefening zo belangrijk is en aan de ontwikkeling van welke vaardigheden wordt gewerkt. Deze gezamenlijke activiteiten zijn zowel voor ouders als baby dierbare momenten van interactie en plezier en geven je een schat aan ideeën die je thuis verder kunt toepassen. Daarna begint het ontdekkingsspeelkwartier waarin je als ouder samen met je baby speciaal babyspeelgoed kunt ontdekken en ervaringen kan uitwisselen met andere ouders. De les eindigt weer met een aantal gezamenlijke activiteiten met als afsluiter het ‘Zeg maar dag’ liedje. Kortom, elke week is er weer een mix van nieuwe en herkenbare ervaringen om samen met je baby van te genieten!