Schermafdruk 2015-12-31 12.28.06

Nienke de Groot testte Baby Sensory Almere voor babyproductvanhetjaar.nl

Samen met Hugo, mijn zoon van zes maanden, mocht ik vijf lessen Baby Sensory in Almere meedoen. Wat een feestje was dat! Wij hebben het vooral ervaren als pure quality time.

Hugo genoot zichtbaar van de activiteiten maar zeker ook van de interactie met mij en de andere baby’s. In de actievere onderdelen was hij compleet in zijn element maar mijn ondernemende mannetje liet zich ook vaak overhalen om, op zijn rug, van een visueel schouwspel te genieten.

Wat mij, naast het plezier van Hugo, een goed gevoel gaf, was de sfeer. Groepsleidster Deborah weet wat ze doet en zorgt voor een ontspannen, vrijblijvende sfeer. Ook de omgang van de ouders onderling is heel prettig.

Bij de Baby Sensorylessen worden de verschillende zintuigen van de baby geprikkeld. Elke les heeft een eigen thema waarbinnen verschillende activiteiten aangeboden worden, veelal begeleid door muziek (wat goed is voor het geheugen). Liedjes worden, voor herkenning en taalstimulatie, ondersteund met gebaren. Voldoende afwisseling en prettige materialen maken het plaatje compleet.
Elke les begint met hetzelfde liedje, elke activiteit wordt afgesloten met een klein applausje en waar mogelijk worden gebaren gebruikt. Dit zorgt voor een fijne structuur die ook voor de baby’s herkenbaar is. Ook worden er leuke ideeën voor thuis meegegeven.

Hoogtepunten waren zeker de waterles en de ruikopdrachtjes. Die laatste omdat ik zelf nooit bedacht had om bewust de reuk te prikkelen. Tijdens de Sinterklaasles kregen we een bakje met verschillende soorten snoepgoed waaraan de baby’s mochten ruiken, vaak gaven ze een duidelijke reactie hoe ze de geur vonden; Hugo werd enorm enthousiast van de échte pepernoten en fronste bij de kruidnootjes, erg leuk om te zien.

Tijdens de waterles hadden we een kleine poolparty, lekker spatteren en samen het water met badeendjes en sponsjes herontdekken.
Ook de activiteiten met ballonnen en linten blijven fascinerend voor die kleintjes.

Een kritische noot heb ik niet bij de lessen, wel bij de informatie die over Baby Sensory te vinden is. Baby Sensory is een Engels concept, op YouTube vind je dan ook vooral veel beeldmateriaal uit Engeland. De filmpjes zijn vaak druk met zoveel prikkels dat ik er bijna moe van werd. Op de Nederlandse website kan ik weinig informatie vinden en wat er staat is erg vaag, een beetje zweverig. Dit laat niet zien wat Baby Sensory in Nederland inhoudt, het is niet snel, overprikkelend of zweverig, ik vond het juist rustig met voldoende uitdaging en vooral gezellig.
Op de website van Baby Sensory Almere is de informatie een stuk beter geformuleerd. Alleen mis ik daar ervaringen van ouders en duidelijk beeldmateriaal.

Algemeen: 8
Gebruiksgemak: 9
Kwaliteit: 9 (de lessen)

Schermafdruk 2015-12-31 12.27.07

Floor van Doorn testte Baby Sensory IJburg voor babyproductvanhetjaar.nl

Wat een ontdekkingstocht! Baby Sensory is heerlijk om ongegeneerd met je baby te spelen, te ontdekken en te zingen.
De les start altijd met een vast ritueel: een begroetingsliedje met babygebarentaal. Daarna volgen 2 activiteiten en een koffiepauze. Na de pauze wordt nog verder gezongen en gespeeld met een wisselende activiteit. Vaak na de les kan je even met Marije, Simone of een ander mama even verder praten of ervaringen uitwisselen. Ze hebben een fantastische ruimte en speelgoed voor de baby, dus die vermaakt zich prima.
Marije en Simone zorgen elke les voor nieuwe materialen en liedjes, zodoende is elke les weer anders. Mijn persoonlijke favoriet was de waterles. Lekker met zoontje Ben in de onderwaterwereld en spetteren in het zwembadje! Na een aantal lesjes merkte ik dat Ben het herkende. Hij begon na les 3 breeduit te lachen zodra hij op de groen en geel gekleurde Baby Sensory mat werd neergelegd. Vooral het leren volgen van speeltjes heeft Ben zijn oogjes(spiertjes) gestimuleerd En wie weet kan ik over een paar maanden, door middelen van de gebaren nog beter met hem communiceren.
Baby Sensory is een fijne, gezellige activiteit om samen met je baby te doen. En ook geschikt voor hele jonge baby’s! Leuk om bijvoorbeeld tijdens je verlof al mee te starten.

Algemeen Cijfer: 8
Kwaliteit: 9 – Elke week andere lessen, materialen ect.
Gebruiksgemak: 8 – Betaald parkeren voor de deur (locatie Amsterdam/IJburg), gratis koffie en thee.

Schermafdruk 2015-12-31 12.25.32

Hester testte Baby Sensory Almere voor babyproductvanhetjaar.nl

Ik zag de oproep voor testouders voor de Baby Sensory cursus en dat sprak mij aan omdat onze zoon met zijn 10 maanden zo snel aan het ontwikkelen is dat ik zeker geloof dat het goed is voor de ontwikkeling van zijn hersenen om hem te stimuleren met verschillende prikkels en vooral plezier te hebben met andere kinderen.
De lessen zijn super leuk. Alle lessen beginnen en eindigen met hetzelfde begin- en afsluitliedje met baby gebarentaal. Onze zoon zat direct met grote fascinatie te kijken naar de lerares. Zelfs voor de ouders is het leren van de baby gebarentaal goede oefening voor de hersenen . De meeste lessen hebben een thema zoals het weer, dan komt de regen en donder voorbij. Er komt vanalles aan bod: muziek, zingen van liedjes, zelf met instrumenten spelen, gebruik van lampjes, verschillende stoffen met verschillende structuren of een liedje waarbij de favouriete knuffel van je kindje naar bed gebracht wordt.
Elke les is heel erg ontspannen. De ouders en kindjes moeten niets maar mogen alles meedoen. Mocht er een luier verschoond moeten worden tijdens de les maakt dat helemaal niets uit.
De lessen duren een uur, na een klein half uur is er eventjes pauze waarbij de kinderen in een gezamenlijke speelruimte met veel speelgoed en speeltoestellen kunnen spelen en de ouders even een kopje thee of koffie kunnen drinken.
Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere ouders. De kinderen vinden het allemaal super leuk en er is leuk contact met de andere ouders. Elke les geeft inspiratie voor leuke speelmomenten om thuis ook te doen. Ik persoonlijk vind het vooral fijn dat ik dan een uur puur quality time met mijn zoon heb, ik kan daar elke week weer naar uitkijken.
Ik kan geen verbeterpunten bedenken voor de cursus.
• Algemeen cijfer: 9
• Kwaliteit: 9
• Prijs: 7