Het Jonge Kind Centrum bestaat uit:

Anneke Wijngaarden, klassenleidster Jonge Kind Centrum

Moeder worden leek me altijd al fantastisch. Maar hoe leuk, moeilijk, liefdevol, ingewikkeld, lastig, geweldiganneke had ik me nooit gerealiseerd. Maar ik geniet van elke minuut! Via een mamacafe kwam ik terecht bij Baby Sensory Almere en werd ik helemaal enthousiast! Ik heb er veel geleerd, maar ook een hoop kunnen delen met andere ouders. Een heerlijk uurtje om samen met mijn baby te genieten van alle leuke activiteiten. Ik vind het heerlijk de lessen Baby Sensory in Almere te mogen geven aan andere ouders en hen te laten genieten van alle activiteiten.en overweldigend het kan zijn

Als moeder van, inmiddels, een dreumes heb ik gemerkt dat er niet zoveel te doen is voor deze kleine ontdekkers. En wanneer er al een groepje was, was dit vaak gericht op een deel van de ontwikkeling. Zo jammer, want deze kinderen vinden het juist heerlijk zich te ontwikkelen en te ontdekken op allerlei vlakken! In samenwerking met het Jonge Kind Centrum ontwikkelden we Dreumesfun, een programma voor de brede ontwikkeling van dreumesen. Ik vind het heerlijk om dit te doen en al mijn creativiteit, kennis en ervaringen erin te stoppen. Naast Baby Sensory Almere en Dreumesfun werk ik als educatief begeleider op een peuterspeelzaal van GO! kinderopvang in Lelystad  en geniet ik volop van mijn zoontje.

——————————————————–

 Marije Magito, trainer professionals

rwf_8869

Ik ben Marije Magito,  eigenaar van het Jonge Kind Centrum.

Al jaren help en leer ik professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs om nog beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Dit doe ik op een professionele, gepassioneerde wijze door middel van trainingen en individuele videocaching op de werkvloer. Als vrijwilliger ben ik de initiator van het congres voor professionals in de Week van het Jonge Kind Almere. Naast mijn werkzaamheden voor professionals faciliteer ik, onder andere, de klassenleid(st)ers van het Jonge Kind Centrum zodat zij met veel plezier de ouder-kind programma’s en workshops van de Babyclub, Dreumesfun en Peutersteps kunnen uitvoeren.

Mijn doel is om binnen het Jonge Kind Centrum een mooi pakket aan diensten van hoge kwaliteit aan ouders van jonge kinderen en aan professionals aan te kunnen gaan bieden.

————————————————————-

Mirjam de Klerk, klassenleidster Jonge Kind Centrum

Ik ben Mirjam de Klerk, 41 jaar en woonachtig in Lelystad.Mirjam de Klerk

Inmiddels werk ik zo’n 20 jaar met veel plezier in de kinderopvang. Ervaring met alle leeftijden tussen 0 tot 12 jaar.

Al lange tijd zocht ik naar meer diepgang in mijn werk en wilde ik graag buiten de kinderopvang meer betekenen voor ouder en kind.

Dit heb ik gevonden bij de programma’s van het Jonge Kind Centrum. Ik word zo enthousiast van de reacties van de kinderen en ouders tijdens de lessen. Geweldig om jonge kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en voor ouders heel fijn om een plek te hebben waarin zij ervaringen kunnen uitwisselen met andere ouders.
Het is heel fijn dat ik mijn ervaring uit de kinderopvang nu ook kan gebruiken in mijn lessen bij het Jonge Kind Centrum. Ik vind elke les weer een feestje!


Beste ouders en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang,

Enkele van jullie hebben mij wellicht al ontmoet, graag wil ik mij in het kort voorstellen wie ik ben. Mijn naam is Muberra Karapinar en ik studeer op het Hogeschool van Amsterdam de opleiding Pedagogiek. Ik zit momenteel in het tweede leerjaar van mijn opleiding en nu loop ik stage bij het Jonge Kind Centrum.

Ik wil graag mijn weg vervolgen door Orthopedagogiek te gaan studeren op de Universiteit van Amsterdam. Ik zal het team van het Jonge Kind Centrum versterken tot juni, daarna zal helaas mijn stageperiode eindigen.

Mijn functie bestaat uit verschillende taken, soms zullen jullie mij zien observeren en soms doe ik actief mee met een les. Wellicht komt er een tijd dat ik de les zelf zal gaan geven (super spannend natuurlijk!).

Ik loop al enkele weken bij het JKC stage en mijn eerste indruk is erg positief. Er heerst een familiesfeer waarbij iedereen erg leuk met elkaar omgaat. Dit geldt voor zowel de ouders/opvoeders als de medewerkers van het Jonge Kind Centrum. Ik vind het erg fijn dat ik hierbij mag horen. Vanuit de Hogeschool van Amsterdam heb ik meerdere competentiedoelen mee gekregen binnen het werkveld opvoedingsondersteuning die ik graag zou willen beheersen. Ik ben ervan overtuigd dat het JKC mij hierbij goed kan begeleiden en dat ik aan het einde van mijn stageperiode bekwaam zal zijn op het gebied van deze competenties.

Ik hoop dat wij met z’n allen een leuke tijd hiervan zullen maken.

Muberra Karapinar

Stagiaire Pedagogiek