Mini baby groep

Kraamhulp de deur uit en partner weer aan het werk? Daar zit je dan, met al je vragen, je verhalen en je kindje. Leuk, vooral leuk en heel erg fijn. Maar soms ook wel een beetje alleen. Waar kan je naartoe? Waar is een plek waar je ander moeders met hun baby, in de zelfde leeftijd als die van jou, kunt ontmoeten, gezellig samen kletsen en ervaringen uitwisselen. Maar ook leuke ideeën meekrijgen voor spelen en omgang met je baby, informatie van professionals aan wie je alles kunt vragen….. de mini baby groep van het Jonge Kind Centrum is die plek! Een wekelijkse bijeenkomst waarin een aantal baby activiteiten aan bod komen, speciaal gericht op baby’s in de leeftijd tot 12 weken. We beginnen meteen met babygebaren, hoe eerder jij het onder de knie hebt, hoe eerder je baby er mee in aanraking komt, hoe eerder je baby gaat terug gebaren. Hoe fijn is het als jouw baby met 8 of 9 maanden aan kan geven dat het moe is, honger heeft of wil spelen? Daarnaast activiteiten zoals wiegeliedjes zingen, liedjes om lichaamsbesef te activeren/stimuleren, etc etc.

Regelmatig nodigen we een gast uit, een professional op het gebied van mini baby zaken, zoals een kinderfysiotherapeut die je bijvoorbeeld kan vertellen wat je moet doen als je kindje een voorkeurshouding heeft, hoe je je kindje kunt kunt helpen bij het stimuleren van buikligging, etc. Maar ook een workshop baby massage wordt verzorgd en een draagdoekconsulente vertelt van alles over het dragen van je kind. Andere ideeën en suggesties van deelnemers op dit gebied zijn van harte welkom, zo zorgen zij er zelf voor dat zij die professionals langs laten komen die zij interessant vinden.

De mini baby groep wordt wekelijks georganiseerd  verzorgd op verschillende locaties,kijk hiervoor in  onze agenda. Lid worden van de mini baby groep doe je voor 10 bijeenkomsten. Als je kindje de leeftijd van 12 weken passeert gedurende je lesblok ga je, als je kindje er aan toe is (na overleg), over naar een van de Baby Sensory groepen van het Jonge Kind Centrum.